Ciasto z rogalikami 7 Days
Ciasto z rogalikami 7 Days to pyszne i puszyste ciasto, które zachwyci wszystkich miłośników słodkości. Dzięki połączeniu kruchego ciasta z aromatycznym nadzieniem, ta wypiekana przekąska stanie się ulubionym deserem na każdą okazję. Spróbuj tego przepisu i pozwól sobie na chwilę słodkiego relaksu.
Składniki
Przygotowanie
- 6 jajek ubijamy z 3/4 szklanki cukru oraz szczyptą soli, ubijając do momentu aż jajka podwoją swoją objętość.
- Do jajek dodajemy 1 i 1/3 szklanki przesianej mąki pszennej oraz 2 łyżki przesianego kakao, 2 łyżeczki proszku do pieczenia i dokładnie mieszamy.
- Wylewamy ciasto na blaszkę o wymiarach 22x33cm i rozsmarowujemy.
- Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach, a następnie studzimy i przekrawamy na pół.
- Przygotowanie masy śmietankowej: rozpuszczamy 2 łyżki żelatyny w 1/3 szklanki gorącej wody i odstawiamy do wystudzenia.
- Ubijamy 1 litr zimnej śmietany kremówki 30% lub 36%, dodajemy 4 łyżki cukru pudru, 1 cukier wanilinowy i 250g serka mascarpone, a następnie ubijamy.
- Dodajemy wystudzoną żelatynę do masy i miksujemy krótko, aż połączy się.
- Nasączamy ciasto dowolnym ponczem.
- Układamy połowę masy śmietankowej i rozsmarowujemy.
- Układamy mini rogaliki 7 days (2 paczki).
- Wykładamy drugą połowę masy i rozsmarowujemy.
- Kładziemy drugą część przekrojonego ciasta, lekko dociskamy i nasączamy ponczem.
- Nakładamy pozostałą masę śmietankową i rozsmarowujemy.
- Skórkę, którą zdrapaliśmy z ciasta, kruszymy i posypujemy masę.
- Ciasto wstawiamy do lodówki.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Ciasto z rogalikami 7 Days, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również