Szybkie ciasto z borówkami i budyniem

Szybkie ciasto z borówkami i budyniem to prosty i pyszny deser, który zaskoczy wszystkich gości swoim smakiem. Delikatne ciasto przełamane soczystymi borówkami i kremowym budyniem to połączenie, które zachwyci nawet najbardziej wymagających łasuchów. Przygotowanie tego ciasta nie zajmuje wiele czasu, dlatego świetnie sprawdzi się jako deser na szybki powrót do domu lub nieplanowane spotkanie z przyjaciółmi. Smacznego!

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj owoce umyj i osusz jagody, posyp je 2 łyżkami mąki pszennej i delikatnie wymieszaj
  2. Wymieszaj suche składniki przesiej 1 szklankę mąki i dodaj 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, delikatnie wymieszaj.
  3. Ubij jajka wbij 4 jajka do czystej i suchej miski, ubij mikserem na puszystą masę
  4. Dodaj aromaty dodaj esencję waniliową, zmniejsz obroty miksera i cienkim strumieniem wlej pół szklanki oleju, miksuj tylko do połączenia.
  5. Dodaj suchą mieszankę do jajek stopniowo dodawaj suchą mieszankę do masy jajecznej, delikatnie mieszając, aż składniki się połączą.
  6. Dodaj owoce delikatnie wymieszaj owoce z ciastem
  7. Pieczenie wstaw ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia, piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C przez około 45-60 minut lub do suchego patyczka.
  8. Podanie wystudzone ciasto możesz posypać cukrem pudrem lub polać lukrem
Szybkie ciasto z borówkami i budyniem

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Szybkie ciasto z borówkami i budyniem, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up