Tort z mango i białą czekoladą

Tort z mango i białą czekoladą to pyszna i orzeźwiająca propozycja deseru na letnie dni. Delikatne biszkopty przełożone kremem z białej czekolady i plasterkami mango tworzą idealną kombinację słodyczy i owocowej świeżości. To doskonały wybór dla miłośników egzotycznych smaków i fanów słodkości.

Składniki

Przygotowanie

  1. Wyciągnij składniki potrzebne do przygotowania tortu z mango i białej czekolady.
  2. Przygotuj formę do pieczenia, wyłoż ją papierem do pieczenia.
  3. Rozgrzej piekarnik do odpowiedniej temperatury.
  4. Przygotowanie masy tortowej:
  5. Obierz i pokrój mango na kawałki.
  6. Włóż mango do blendera i zmiksuj na gładką masę.
  7. W oddzielnej misce rozpuść białą czekoladę w kąpieli wodnej.
  8. Połącz mango z rozpuszczoną białą czekoladą, dokładnie wymieszaj.
  9. Przygotowanie ciasta:
  10. Przygotuj ciasto wg wybranego przepisu na biszkopt lub kruchy spód.
  11. Wlej masę tortową z mango i białej czekolady na upieczone ciasto.
  12. Wstaw tort do piekarnika i piecz przez określony czas, aż masa się zetnie.
  13. Dekoracja:
  14. Po upieczeniu i ostudzeniu tortu, udekoruj go według własnych preferencji (np
  15. Podanie:
  16. Przygotuj tort do podania, pokrój na kawałki i podawaj na talerzach
Tort z mango i białą czekoladą

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Tort z mango i białą czekoladą, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up