Surówka z kalarepy – pyszna i zdrowa przystawka do obiadu

Surówka z kalarepy to pyszna i zdrowa przystawka, która doskonale uzupełni każdy obiad. Kalarepa jest bogatym źródłem witamin i minerałów, a dodatek marchewki i jabłka sprawia, że surówka jest soczysta i orzeźwiająca. Przyprawiona delikatnym dressingiem z octu jabłkowego i miodu, stanowi doskonały dodatek do dań głównych. Prosta w przygotowaniu, surówka z kalarepy z pewnością zachwyci wszystkich smakoszy.

Składniki

Przygotowanie

  1. W pierwszej kolejności należy przygotować składniki, czyli kalarepę, marchewkę oraz inne składniki do surówki.
  2. Następnie należy umyć i obrać kalarepę oraz marchewkę.
  3. Następnie należy zetrzeć kalarepę i marchewkę na tarce o grubych oczkach
  4. Przygotować dressing do surówki, który może składać się z miodu, octu balsamicznego, oleju rzepakowego, soli i pieprzu.
  5. Wymieszać dokładnie składniki surówki z dressingiem, aby wszystkie smaki się połączyły.
  6. Surówkę można podać od razu, ale warto również odstawić ją na chwilę do lodówki, aby składniki bardziej się przegryzły.
  7. Przed podaniem można posypać surówkę dodatkowymi ziołami, nasionami lub orzechami dla dodatkowego smaku i chrupkości.
Surówka z kalarepy – pyszna i zdrowa przystawka do obiadu

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Surówka z kalarepy – pyszna i zdrowa przystawka do obiadu, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up