Domowa nalewka na czerwonych owocach

Domowa nalewka na czerwonych owocach to doskonały sposób na przygotowanie aromatycznego i smacznego napoju, który świetnie sprawdzi się jako deserowy trunek na różne okazje. Dzięki kombinacji jagód, malin, porzeczek czy truskawek uzyskujemy intensywny kolor i bogaty smak. Nalewka doskonale komponuje się z lodami, ciastami czy też jako dodatek do kawy. Doskonała propozycja dla miłośników domowych przetworów.

Składniki

Przygotowanie

  1. Zmieszaj 200 ml oleju roślinnego z 100 ml mleka.
  2. Dodaj 2 łyżeczki musztardy, szczyptę soli, pieprz do smaku i sok z cytryny.
  3. Gotuj 120 g orzechów włoskich w wodzie przez 5 minut.
  4. Gotuj 1-2 buraki oraz 3-4 ziemniaki aż będą miękkie.
  5. Dodaj 2 jajka i umieść w foremce o średnicy 18 cm.
  6. Na wierzch połóż 200 g filetów śledziowych oraz pokrojoną cebulę.
  7. Wstaw całość do lodówki na 2 godziny.
  8. Ciesz się domową nalewką na czerwonych owocach!
Domowa nalewka na czerwonych owocach

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Domowa nalewka na czerwonych owocach, możesz odwiedzić kategorię Przetwory.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up