Krem mango-marakuja do tortu

Krem mango-marakuja to doskonała propozycja do wykorzystania jako nadzienie lub dekoracja do tortów. Połączenie soczystego mango z egzotyczną marakują tworzy delikatny i aromatyczny krem o lekko kwaśnym smaku. Idealny sposób na nadanie tortowi niezwykłego smaku i wyjątkowego charakteru.

Składniki

Przygotowanie

  1. Obierz i pokrój w kostkę trzy dojrzałe mango.
  2. Rozpuść 50 g masła na patelni, dodaj pokrojone mango i gotuj przez 2 minuty.
  3. Dodaj sok z połowy cytryny (około 30 ml) i gotuj przez kolejną minutę.
  4. Zdejmij patelnię z ognia i zmiksuj mango na gładkie puree.
  5. Dodaj trochę mleka i wymieszaj
  6. Wlej krem z mango do pojemnika, przykryj folią i odstaw do ostudzenia przez co najmniej 2 godziny.
  7. Ubij 250 ml schłodzonej śmietanki do ubijania na sztywno, a następnie dodaj do ubitej śmietany.
  8. Kontynuuj ubijanie, aż uzyskasz gładką i gęstą masę.
  9. Przechowuj w lodówce do 5 dni przed użyciem do dekoracji tortu lub innych deserów.
  10. Jeśli chcesz, aby krem był jeszcze bardziej jędrny, można dodać więcej skrobi kukurydzianej lub ciepłe mleko, a następnie gotować przez chwilę, aż zgęstnieje.
Krem mango-marakuja do tortu

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Krem mango-marakuja do tortu, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up