Deser z mascarpone i herbatnikami

Deser z mascarpone i herbatnikami to łatwy i szybki przepis, który zachwyci każdego łasucha. Wystarczy wymieszać mascarpone z cukrem i wanilią, następnie warstwowo układać herbatniki i krem, powtarzając czynność aż do wyczerpania składników. Całość wystarczy schłodzić w lodówce, a na koniec udekorować ulubionymi dodatkami, takimi jak owoce lub kakao. Prosty w wykonaniu, ale pełen smaku deser, który zaspokoi nawet największe łakomstwo.

Składniki

Przygotowanie

  1. W misce wymieszać mascarpone z mlekiem skondensowanym.
  2. Dodać krem do masy z mascarpone i mlekiem skondensowanym i dokładnie wymieszać.
  3. Nałożyć cienką warstwę masy na dno naczynia do deseru.
  4. Następnie ułożyć na masy warstwę gotowych gofrów.
  5. Pozostałe gofry pokroić na mniejsze kawałki i wymieszać z posiekanymi migdałami.
  6. Nałożyć mieszankę gofrów i migdałów na warstwę gofrów w naczyniu.
  7. Powtórzyć warstwy, aż wszystkie składniki zostaną wykorzystane.
  8. Udekorować wierzch deseru pozostałą masą z mascarpone i kremem.
  9. Wstawić deser do lodówki na kilka godzin, aby się schłodził i aby smaki się połączyły.
  10. Przed podaniem udekorować deser kolorowymi goframi lub innymi dodatkami, aby nadać mu elegancki wygląd.
Deser z mascarpone i herbatnikami

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Deser z mascarpone i herbatnikami, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up