Ciasto z brzoskwiniami bez pieczenia
Ciasto z brzoskwiniami bez pieczenia to szybki i smakowity deser, który zaskoczy każdego swoim pysznym smakiem. Idealne rozwiązanie dla osób poszukujących prostego przepisu na słodką ucztę.
Składniki
Przygotowanie
- Ubij śmietankę na sztywno.
- Rozpuść dwie galaretki bezbarwne w 400 ml wrzątku i ostudź.
- Wlej ostudzoną, płynną galaretkę stopniowo do ubitej śmietanki, ciągle mieszając.
- Przygotuj blaszkę o wymiarach 25x35 cm i wyłóż ją biszkoptami namoczonymi w mleku lub wodzie z sokiem z cytryny.
- Wylej przygotowaną masę na biszkopty i rozprowadź równomiernie.
- Ponownie ułóż warstwę biszkoptów na masie.
- Schłódź ciasto w lodówce, aż masa lekko zgęstnieje.
- Pokrój brzoskwinie z puszki na mniejsze kawałki i ułóż na warstwie biszkoptów.
- Rozpuść dwie galaretki brzoskwiniowe w 700 ml wrzątku i ostudź.
- Delikatnie wlej ostudzoną, tężejącą galaretkę na warstwę brzoskwiń.
- Schłódź ciasto w lodówce przez kilka godzin lub najlepiej całą noc.
- Ciasto z brzoskwiniami bez pieczenia jest gotowe do podania
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Ciasto z brzoskwiniami bez pieczenia, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również