Ciasto z brzoskwiniami bez pieczenia

Ciasto z brzoskwiniami bez pieczenia to szybki i smakowity deser, który zaskoczy każdego swoim pysznym smakiem. Idealne rozwiązanie dla osób poszukujących prostego przepisu na słodką ucztę.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ubij śmietankę na sztywno.
  2. Rozpuść dwie galaretki bezbarwne w 400 ml wrzątku i ostudź.
  3. Wlej ostudzoną, płynną galaretkę stopniowo do ubitej śmietanki, ciągle mieszając.
  4. Przygotuj blaszkę o wymiarach 25x35 cm i wyłóż ją biszkoptami namoczonymi w mleku lub wodzie z sokiem z cytryny.
  5. Wylej przygotowaną masę na biszkopty i rozprowadź równomiernie.
  6. Ponownie ułóż warstwę biszkoptów na masie.
  7. Schłódź ciasto w lodówce, aż masa lekko zgęstnieje.
  8. Pokrój brzoskwinie z puszki na mniejsze kawałki i ułóż na warstwie biszkoptów.
  9. Rozpuść dwie galaretki brzoskwiniowe w 700 ml wrzątku i ostudź.
  10. Delikatnie wlej ostudzoną, tężejącą galaretkę na warstwę brzoskwiń.
  11. Schłódź ciasto w lodówce przez kilka godzin lub najlepiej całą noc.
  12. Ciasto z brzoskwiniami bez pieczenia jest gotowe do podania
Ciasto z brzoskwiniami bez pieczenia

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Ciasto z brzoskwiniami bez pieczenia, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up