Wilgotne ciasto czekoladowe z orzechami
Ciasto czekoladowe z orzechami to pyszny i wilgotny deser, który zachwyci wszystkich miłośników słodkości. Połączenie intensywnego smaku czekolady z chrupiącymi orzechami sprawia, że jest to idealna propozycja dla miłośników słodkości o wyrazistym charakterze. Doskonałe zarówno na specjalne okazje, jak i na popołudniową herbatę.
Składniki
Przygotowanie
- Rozpuścić gorzką czekoladę z masłem.
- Ubijać jajka z cukrem na jasną i puszystą masę (około 7 minut).
- Stopniowo dodawać lekko przestudzoną czekoladę z masłem.
- Dodawać mąkę i krótko miksować.
- Wylać ciasto na blaszkę.
- Dodać orzechy i lekko wcisnąć je w ciasto (można użyć orzechów włoskich, laskowych, migdałów lub innych ulubionych).
- Wcisnąć maliny (mrożonych nie trzeba rozmrażać).
- Piec w 200 stopniach około 20 minut.
- Wyjąć z piekarnika od razu po upieczeniu.
- Odczekać, aż ciasto lekko opadnie po wyjęciu z piekarnika.
- Nasze czekoladowe brownie z malinami jest gotowe do podania i można go udekorować przed podaniem.
- Dokładny przepis znajduje się pod filmem i na stronie autora.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Wilgotne ciasto czekoladowe z orzechami, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również