Wilgotne ciasto czekoladowe z orzechami

Ciasto czekoladowe z orzechami to pyszny i wilgotny deser, który zachwyci wszystkich miłośników słodkości. Połączenie intensywnego smaku czekolady z chrupiącymi orzechami sprawia, że jest to idealna propozycja dla miłośników słodkości o wyrazistym charakterze. Doskonałe zarówno na specjalne okazje, jak i na popołudniową herbatę.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozpuścić gorzką czekoladę z masłem.
  2. Ubijać jajka z cukrem na jasną i puszystą masę (około 7 minut).
  3. Stopniowo dodawać lekko przestudzoną czekoladę z masłem.
  4. Dodawać mąkę i krótko miksować.
  5. Wylać ciasto na blaszkę.
  6. Dodać orzechy i lekko wcisnąć je w ciasto (można użyć orzechów włoskich, laskowych, migdałów lub innych ulubionych).
  7. Wcisnąć maliny (mrożonych nie trzeba rozmrażać).
  8. Piec w 200 stopniach około 20 minut.
  9. Wyjąć z piekarnika od razu po upieczeniu.
  10. Odczekać, aż ciasto lekko opadnie po wyjęciu z piekarnika.
  11. Nasze czekoladowe brownie z malinami jest gotowe do podania i można go udekorować przed podaniem.
  12. Dokładny przepis znajduje się pod filmem i na stronie autora.
Wilgotne ciasto czekoladowe z orzechami

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Wilgotne ciasto czekoladowe z orzechami, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up