Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem i majonezem

Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem i majonezem to szybki i prosty przepis na pyszny dodatek do obiadu. Kapustę pekińską i pomidory kroimy na drobne paseczki, a następnie mieszamy z majonezem. Surówkę podajemy schlodzoną, idealnie sprawdzi się jako dodatek do mięs, ryb lub kanapek. Smacznego!

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokrój kapustę pekińską na cienkie paski.
  2. Startą marchewkę dodaj do pokrojonej kapusty.
  3. Przygotuj domowy majonez (ewentualnie zmieszaj gotowy majonez z jogurtem).
  4. Dodaj domowy majonez do kapusty i marchewki.
  5. Dopraw surówkę solą i wymieszaj dokładnie.
  6. Pozostaw surówkę na kilka minut, aby składniki się przegryzły i nabierze smaku.
  7. Podawaj surówkę z młodymi lub starymi ziemniakami oraz schabem z cebulą z kanału.
  8. Gotowe! Smacznego!
Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem i majonezem

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem i majonezem, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up