Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem i majonezem

Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem i majonezem to szybki i prosty przepis na pyszny dodatek do obiadu. Kapustę pekińską i pomidory kroimy na drobne paseczki, a następnie mieszamy z majonezem. Surówkę podajemy schlodzoną, idealnie sprawdzi się jako dodatek do mięs, ryb lub kanapek. Smacznego!
Składniki
Przygotowanie
- Pokrój kapustę pekińską na cienkie paski.
- Startą marchewkę dodaj do pokrojonej kapusty.
- Przygotuj domowy majonez (ewentualnie zmieszaj gotowy majonez z jogurtem).
- Dodaj domowy majonez do kapusty i marchewki.
- Dopraw surówkę solą i wymieszaj dokładnie.
- Pozostaw surówkę na kilka minut, aby składniki się przegryzły i nabierze smaku.
- Podawaj surówkę z młodymi lub starymi ziemniakami oraz schabem z cebulą z kanału.
- Gotowe! Smacznego!
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem i majonezem, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.
Dodaj komentarz
Zalecamy również