Sernik Wiedeński Magdy Gessler

Sernik Wiedeński Magdy Gessler to tradycyjna i wyjątkowo smaczna wersja sernika, w której dominuje jedwabista konsystencja sera i delikatny smak wanilii. Przepis ten wymaga starannego i cierpliwego przygotowania, ale efekt końcowy z pewnością wynagrodzi wysiłek.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj spód:
  2. W misce wymieszaj 3/4 szklanki mąki pszennej, 150 g miękkiego masła, 2 pełne łyżki cukru pudru, 3 żółtka, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia.
  3. Wymieszaj składniki krótko, aż się połączą, a następnie wyłóż ciasto na wyłożoną papierem blaszkę do pieczenia.
  4. C lub 160 st
  5. Ubijanie piany z białek:
  6. Upewnij się, że misa miksera jest czysta.
  7. Ubij 9 białek na wysokich obrotach, stopniowo dodając 1 szklankę cukru, aż uzyskasz sztywną pianę.
  8. Po dodaniu cukru kontynuuj ubijanie przez 7-8 minut mikserem planetarnym lub 10-12 minut ręcznym.
  9. Przygotowanie masy serowej:
  10. W dużej misce wymieszaj 1 kg sera sernikowego, 2 serki typu danio waniliowe, 6 żółtek, 2 cukry waniliowe, 3 budynie, 1,5 szklanki mleka, 3/4 szklanki oleju.
  11. Delikatnie wymieszaj składniki, a następnie połącz masę serową z ubitą pianą z białek.
  12. Pieczenie sernika:
  13. C na 50-60 minut.
  14. Po upieczeniu sernik powinien być lekko złoty, a środek chybotliwy.
  15. Pozwól sernikowi wystygnąć w piekarniku, a następnie na blaszce, przekrój i podawaj.
Sernik Wiedeński Magdy Gessler

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Sernik Wiedeński Magdy Gessler, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up