Sernik na zimno z musem truskawkowym

Sernik na zimno z musem truskawkowym to doskonała propozycja deseru na letnie dni. Delikatna i kremowa konsystencja sera w połączeniu z aromatycznym musem truskawkowym tworzą pyszne i orzeźwiające danie, które zachwyci nawet największych smakoszy. Prostota przygotowania sprawia, że sernik ten jest idealny do szybkiego przygotowania na różnorodne okazje.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozpuść 60 g masła i rozkrusz 120 g herbatników, a następnie wymieszaj je razem.
  2. Przygotuj formę do sernika, wyłóż ją papierem do pieczenia i wyłóż masą z herbatników
  3. Ubij 200 g śmietany kremówki (30-36%) na sztywno
  4. Dodaj 15 g cukru pudru do masy serowej i dokładnie wymieszaj.
  5. Rozpuść 10 g żelatyny i dodaj do masy serowej
  6. Wylej masę serową na spód z herbatników, wyrównaj wierzch i wstaw do lodówki na około 4 godziny lub do momentu stężenia.
  7. Przygotuj mus truskawkowy: rozpuść 300 g truskawek (mogą być mrożone) w rondelku, dodaj 10 g rozpuszczonej żelatyny
  8. Po stężeniu sernika wyjmij go z lodówki i wylej mus truskawkowy na wierzch
  9. Po tym czasie sernik na zimno z musem truskawkowym jest gotowy do podania
Sernik na zimno z musem truskawkowym

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Sernik na zimno z musem truskawkowym, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up