Puszysty sernik na piernikowym spodzie

Puszysty sernik na piernikowym spodzie to doskonałe połączenie klasycznego sernika z wyjątkowym smakiem piernika. Kruchy spód z piernikowych ciasteczek wspaniale komponuje się z delikatną i kremową masą sera, tworząc niezwykle aromatyczne i apetyczne danie. To idealna propozycja na deser zarówno na świąteczny stół, jak i na inne okazje, gdy pragniemy zaskoczyć naszych gości czymś wyjątkowym.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ubij białka ze szczyptą soli na sztywną pianę, odłóż na bok.
  2. W misie robota umieść cukier oraz żółtka, ucieraj.
  3. Dodaj miękkie masło i ponownie ucieraj.
  4. Wlej 1 i 1/2 szklanki mleka, kontynuuj mieszanie.
  5. Dodaj cały ser do masy i wymieszaj.
  6. Dodaj budyń waniliowy bez cukru, miksuj.
  7. Do masy serowej dodaj ubitą wcześniej pianę z białek, delikatnie wymieszaj.
  8. Wyłóż herbatniki na blaszkę o wymiarach 25/30 cm, wlej masę serową.
  9. Wciśnij pozostałe herbatniki w brzegach formy.
  10. Piecz sernik początkowo w temperaturze 170°C przez 20 minut, a następnie zmniejsz temperaturę do 160°C i piecz przez godzinę
  11. Po upieczeniu, studź sernik przez 1-2 godziny w uchylonym piekarniku.
  12. Dekoruj sernik według preferencji możesz posypać cukrem pudrem lub roztopioną czekoladą.
  13. Schłodź sernik przed podaniem.
  14. Pokrój na kawałki i podawaj.
  15. Ciesz się pysznym, delikatnym i puszystym sernikiem na piernikowym spodzie!
Puszysty sernik na piernikowym spodzie

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Puszysty sernik na piernikowym spodzie, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up