Przepis na Naleśniki po Niemiecku

Naleśniki po niemiecku zwane flensburger pfannkuchen to smaczna i tradycyjna niemiecka potrawa, idealna na śniadanie lub deser. Ciasto naleśnikowe jest przygotowane z mąki pszennej, mleka, jajek i odrobiną soli. Następnie naleśniki smażone są na patelni i podawane z ulubionym nadzieniem, takim jak dżem, cukier puder, śmietana lub owocami. Prosty w przygotowaniu przepis, który z pewnością zachwyci wszystkich miłośników naleśników.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 220 stopni Celsjusza (425 stopni Fahrenheit) i umieść w nim żeliwne naczynie lub naczynie stalowe, aby się nagrzało przez co najmniej osiem minut.
  2. Rozgrzej trzy duże jajka do temperatury pokojowej, umieszczając je w misce z ciepłą wodą na około pięć minut.
  3. W misce blendera zmiksuj trzy duże jajka, pół szklanki mleka, pół szklanki mąki pszennej, łyżkę cukru, szczyptę soli, szczyptę gałki muszkatołowej i łyżeczkę ekstraktu z wanilii przez około 30 sekund na wysokich obrotach.
  4. Przestaw piekarnik na patelnię z rozgrzanym masłem do piekarnika, a następnie wlej całe ciasto na gorącą patelnię.
  5. Wrzuć patelnię z ciastem do piekarnika i piecz przez 16-18 minut, aż naleśnik podrośnie i zbrązowieje na brzegach.
  6. Po wyjęciu z piekarnika posyp naleśnika cukrem pudrem i udekoruj świeżymi owocami, takimi jak truskawki, maliny, jagody, według uznania.
  7. Pokrój naleśnika i podawaj od razu, by zachować jego puszystość i smak.
  8. Możesz dodatkowo podać naleśnika z miodem, dżemem, syropem klonowym lub dowolnymi dodatkami, które lubisz.
  9. Gotowe! Smacznego!
Przepis na Naleśniki po Niemiecku

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Przepis na Naleśniki po Niemiecku, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up