Pieczeń z mięsa mielonego z pieczarkami
Pieczeń z mięsa mielonego z pieczarkami to proste danie, które zachwyci każde podniebienie. Soczyste i aromatyczne mięso mielone w połączeniu z pieczarkami tworzy wyjątkowy smak. To idealna propozycja dla miłośników tradycyjnych wspólnych obiadów.
Składniki
Przygotowanie
- W misce wymieszaj mięso mielone, drobno posiekane cebulę i czosnek, jajko, bułkę tartą, przyprawy do mięsa (np
- Uformuj z powstałej masy mięsnej dużą placuszkowatą formę na pieczęń.
- Odstaw mięso na chwilę, aby składniki się połączyły i płyn z bułki nasiąknął.
- W międzyczasie posiekaj pieczarki na cienkie plasterki.
- Po chwili dodaj do nich resztę cebuli oraz posiekany koperek i natkę pietruszki.
- Następnie podsmaż pieczarki z cebulą, dodać sól i pieprz, chwilę podsmażać.
- Przełóż przygotowaną mieszankę pieczarkową na powierzchnię mięsa mielonego, uformowanego wcześniej na blachę do pieczenia.
- Zawinięte mięso z pieczarkami pieczemy w piekarniku, aż mięso będzie dobrze wysmażone (czas pieczenia zależy od grubości mięsa).
- Po upieczeniu pokrój w plastry i podawaj.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Pieczeń z mięsa mielonego z pieczarkami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również