Pieczeń z mięsa mielonego z pieczarkami

Pieczeń z mięsa mielonego z pieczarkami to proste danie, które zachwyci każde podniebienie. Soczyste i aromatyczne mięso mielone w połączeniu z pieczarkami tworzy wyjątkowy smak. To idealna propozycja dla miłośników tradycyjnych wspólnych obiadów.

Składniki

Przygotowanie

  1. W misce wymieszaj mięso mielone, drobno posiekane cebulę i czosnek, jajko, bułkę tartą, przyprawy do mięsa (np
  2. Uformuj z powstałej masy mięsnej dużą placuszkowatą formę na pieczęń.
  3. Odstaw mięso na chwilę, aby składniki się połączyły i płyn z bułki nasiąknął.
  4. W międzyczasie posiekaj pieczarki na cienkie plasterki.
  5. Po chwili dodaj do nich resztę cebuli oraz posiekany koperek i natkę pietruszki.
  6. Następnie podsmaż pieczarki z cebulą, dodać sól i pieprz, chwilę podsmażać.
  7. Przełóż przygotowaną mieszankę pieczarkową na powierzchnię mięsa mielonego, uformowanego wcześniej na blachę do pieczenia.
  8. Zawinięte mięso z pieczarkami pieczemy w piekarniku, aż mięso będzie dobrze wysmażone (czas pieczenia zależy od grubości mięsa).
  9. Po upieczeniu pokrój w plastry i podawaj.
Pieczeń z mięsa mielonego z pieczarkami

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Pieczeń z mięsa mielonego z pieczarkami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up