Patisony faszerowane mięsem mielonym i ryżem

Patisony faszerowane mięsem mielonym i ryżem to aromatyczne danie, które zachwyci swoim wyjątkowym smakiem. Soczyste patisony są wypełnione mieszanką mięsa mielonego, ugotowanego ryżu, cebuli i przypraw, a całość zapieczona w piekarniku do uzyskania złocistej skórki. To proste, ale efektowne danie, które z pewnością zasmakuje wszystkim miłośnikom kuchni domowej.

Składniki

Przygotowanie

  1. Orzechy włoskie zalej wodą i gotuj przez 5 minut
  2. Buraki ugotuj do miękkości, obierz, zetrzyj na tarce.
  3. Ziemniaki ugotuj do miękkości, obierz i zgnieć.
  4. W misce wymieszaj z ziemniaków: jajka, olej roślinny, mleko, musztardę, sól, pieprz, sok cytrynowy, starte buraki i orzechy włoskie.
  5. Filet śledziowy pokrój w kostkę, cebulę posiekaj, dodaj do masy ziemniaczanej.
  6. Wylej masę do formy i wstaw do lodówki na 2 godziny.
  7. Po schłodzeniu patisony faszeruj mięsem mielonym przygotowanym wcześniej.
  8. Piecz w piekarniku przez około 30-40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
  9. Smacznego!
Patisony faszerowane mięsem mielonym i ryżem

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Patisony faszerowane mięsem mielonym i ryżem, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up