Pasta jajeczno-szynkowa

Pasta jajeczno-szynkowa to szybki i prosty przepis na smaczną pastę do kanapek czy sałatek. Wystarczy zetrzeć jajka na tarce, dodać pokrojoną w kostkę szynkę, majonez, musztardę i przyprawy, wszystko dokładnie wymieszać. Gotową pastę można podać na chrupiącym pieczywie lub jako dodatek do sałatek. Proste, szybkie i pyszne danie na każdą okazję.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokroić szynkę w drobną kostkę.
  2. W misce roztrzepać jajka.
  3. W rondlu rozgrzać odrobinę masła i podsmażyć szynkę.
  4. Dodać roztrzepane jajka do szynki i całość energicznie wymieszać, aż jajka się zetną.
  5. Dodać ulubione przyprawy (np
  6. Gotową pastę z szynki i jajek można podawać na kanapkach, do sałatek lub jako dodatek do makaronu.
Pasta jajeczno-szynkowa

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Pasta jajeczno-szynkowa, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up