Parówki z pieczarkami w sosie pomidorowym

Parówki z pieczarkami w sosie pomidorowym to szybki i prosty przepis na smaczną i sycącą potrawę. Parówki podsmażamy razem z pokrojonymi pieczarkami, a następnie dodajemy sos pomidorowy i dusimy wszystko razem, podając jako danie główne lub dodatek do makaronu czy ryżu. Idealne rozwiązanie na szybki obiad lub kolację.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokrój czosnek, szalotkę i papryczkę na cienkie plasterki.
  2. Podsmaż kiełbasę na patelni, aż nabierze ładnego koloru
  3. W tej samej patelni podsmaż czosnek, szalotkę i pokrojoną papryczkę.
  4. Dodaj do podsmażonych warzyw pieczarki baby bella i smaż je aż będą miękkie.
  5. Nakłóć i sparz pomidory, obierz ze skóry i usuń nasiona, a następnie pokrój je w kostkę.
  6. Na patelni z oliwą podsmaż pomidory oraz dodaj do nich wcześniej podsmażone składniki: kiełbasę i pieczarki.
  7. Gotuj przez około 10 minut, aby wszystkie składniki się połączyły.
  8. Dodaj ugotowane penne do sosu z kiełbasą, pieczarkami i pomidorami, wymieszaj i gotuj przez kilka minut.
  9. Posyp całość startym serem pecorino i posiekana natką pietruszki.
  10. Odstaw danie z ognia, podawaj i delektuj się smakiem!
Parówki z pieczarkami w sosie pomidorowym

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Parówki z pieczarkami w sosie pomidorowym, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up