Mini kolby kukurydzy w zalewie

Mini kolby kukurydzy w zalewie to pyszna i kolorowa przekąska, która doskonale sprawdzi się na przyjęciach i imprezach. Prosty w wykonaniu przepis zawiera świeże kolby kukurydzy gotowane w aromatycznej zalewie z octu, wody, cukru i przypraw. Mini kolby kukurydzy w zalewie będą doskonałym dodatkiem do kanapek, sałatek lub jako samodzielna przekąska. Gotowe danie zachwyci wszystkich miłośników kiszonek i delikatnego smaku kukurydzy.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozpuścić miękkie masło.
  2. Przygotować pastę czosnkową przez przeciśnięcie ząbków czosnku przez praskę.
  3. Dodać ksylitol oraz słodką paprykę wędzoną do rozpuszczonego masła i dokładnie wymieszać.
  4. Natrzeć umyte i oczyszczone kolby kukurydzy przygotowanym masłem.
  5. Owijać kolby plastrami szynki.
  6. Zawinąć kolby w papier do pieczenia, tworząc cukierka.
  7. Piec przez 45 minut w 180°C z termoobiegiem.
  8. Podawać i gotowe! Smacznego!
Mini kolby kukurydzy w zalewie

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Mini kolby kukurydzy w zalewie, możesz odwiedzić kategorię Przetwory.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up