Makaron chiński z warzywami

Makaron chiński z warzywami to szybka, prosta i smaczna potrawa, która powinna znaleźć się na liście domowych dań każdego miłośnika kuchni azjatyckiej. Idealne połączenie chrupiących warzyw i aromatycznego sosu sprawia, że danie to zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy. Doskonała propozycja na szybki obiad dla całej rodziny!

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokrój filety z kurczaka na małe kawałki.
  2. Posól i popieprz kurczaka, dodaj zioła prowansalskie, paprykę i oliwę, dokładnie wymieszaj.
  3. Podsmaż kurczaka na rozgrzanej patelni.
  4. Posiekaj czosnek, pokrój marchewkę, pieczarki, cukinię i paprykę czerwoną.
  5. Dodaj czosnek i pieczarki do podsmażonego kurczaka, smaż przez chwilę, a następnie dodaj marchewkę, paprykę i cukinię.
  6. Dopraw warzywa cuminem, solą, słodką papryką i płatkami chili, smaż przez 15 minut.
  7. Gotuj makaron tagliatelle na półtwardo.
  8. Dodaj ugotowany makaron do warzyw i kurczaka, podsmażaj przez chwilę.
  9. Podawaj danie na talerzu i ciesz się smakiem makaronu z warzywami po chińsku.
Makaron chiński z warzywami

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Makaron chiński z warzywami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up