Kotlet z serem w środku
Kotlet z serem w środku to pyszna i aromatyczna potrawa, która zaskakuje smakiem i konsystencją. Soczysty kotlet mielony zawierający w środku roztopiony ser to idealna propozycja dla miłośników serowych smaków. Przygotowanie jest proste, a efekt końcowy z pewnością zachwyci podniebienie każdego, kto go zasmakuje.
Składniki
Przygotowanie
- Przygotuj filety z kurczaka.
- Przykryj każdy filet folią spożywczą i rozbij tłuczkiem dookoła bardzo mocno na brzegach.
- Oprósz filety solą i pieprzem.
- Na każdy filet połóż kawałek masła.
- Zawijaj filety dokładnie, lekko przyciskając, aby zamknąć masło w środku.
- Uformuj filety w dłoniach, aby uzyskać kształt kotleta.
- Umieść przygotowane kotlety w lodówce na przynajmniej 30 minut.
- Przygotuj panierkę na kotlety: w misce roztrzep jajka, dodaj sól, pieprz, Vegetę, mąkę i mleko
- Wyjmij kotlety z lodówki i lekko przyciśnij.
- Każdy kotlet obtocz w przygotowanej masie, uformuj pewnie w dłoniach.
- Rozgrzej olej lub frytkownicę.
- Smaż kotlety przez około 12 minut, pilnując temperatury.
- Po upieczeniu, przełóż kotlety na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
- Gotowe kotlety z kurczaka z serem w środku są soczyste i pachnące
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Kotlet z serem w środku, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również