Kaszanka z cebulą i jabłkiem
Przepis na kaszankę z cebulą i jabłkiem to tradycyjna potrawa kuchni polskiej, która idealnie łączy smaki słodkiej jagody z łagodną cebulą i soczystym jabłkiem. Aromatyczna i sycąca kaszanka świetnie sprawdzi się jako danie główne lub przekąska na przyjęcia.
Składniki
Przygotowanie
- Rozpuścić masło na patelni.
- Cebulę pokroić w piórka, dodać do roztopionego masła na patelni
- Wyciąć gniazda nasienne z jabłek, a następnie pokroić je na 1/8.
- Na dno naczynia układać 1/3 podsmażonej cebuli
- Przykryć resztą cebuli.
- Podsmażyć pokrojone jabłka na tej samej patelni, na której wcześniej smażona była cebula.
- Dodawać podsmażone jabłka do naczynia z kaszanką.
- Piec w temperaturze 160 stopni przez 30-35 minut.
- Podawać z sałatką ziemniaczaną.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Kaszanka z cebulą i jabłkiem, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również