Kaszanka z cebulą i jabłkiem

Przepis na kaszankę z cebulą i jabłkiem to tradycyjna potrawa kuchni polskiej, która idealnie łączy smaki słodkiej jagody z łagodną cebulą i soczystym jabłkiem. Aromatyczna i sycąca kaszanka świetnie sprawdzi się jako danie główne lub przekąska na przyjęcia.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozpuścić masło na patelni.
  2. Cebulę pokroić w piórka, dodać do roztopionego masła na patelni
  3. Wyciąć gniazda nasienne z jabłek, a następnie pokroić je na 1/8.
  4. Na dno naczynia układać 1/3 podsmażonej cebuli
  5. Przykryć resztą cebuli.
  6. Podsmażyć pokrojone jabłka na tej samej patelni, na której wcześniej smażona była cebula.
  7. Dodawać podsmażone jabłka do naczynia z kaszanką.
  8. Piec w temperaturze 160 stopni przez 30-35 minut.
  9. Podawać z sałatką ziemniaczaną.
Kaszanka z cebulą i jabłkiem

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Kaszanka z cebulą i jabłkiem, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up