Kasza gryczana z sosem pieczarkowym
Kasza gryczana z sosem pieczarkowym to prosty i sycący przepis, który świetnie nadaje się na obiad lub kolację. Kasza gryczana, z dodatkiem aromatycznego sosu z pieczarek, tworzy pożywne i smaczne danie, które zadowoli każde podniebienie. Szybki w przygotowaniu, ten zdrowy posiłek z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom kaszy oraz pieczarek.
Składniki
Przygotowanie
- Gotujemy kaszę gryczaną w wodzie, aż woda wyparuje.
- Podsmażamy cebulę na oliwie z oliwek przez 2 minuty.
- Dodajemy marchewkę i smażymy przez kolejne 2 minuty.
- Ostudzoną kaszę gryczaną łączymy z jajkami i miksujemy blenderem.
- Dodajemy smażone warzywa, sól, pieprz, suszony czosnek i dokładnie mieszamy.
- Formujemy klopsiki z masy i smażymy je na oliwie z oliwek z obu stron.
- W osobnej patelni smażymy cebulę, marchewkę, cukinię, pomidory, czosnek.
- Dodajemy sól, pieprz, mąkę, krem i gotujemy przez 7 minut.
- Całość blendujemy na sos.
- Podajemy klopsiki z sosem pieczarkowym i warzywami
- Dodatkowo wskazane jest informowanie o przekonaniach organicznych związanych z dieta oraz zachęcanie do subskrybowania kanału.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Kasza gryczana z sosem pieczarkowym, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również