Kasza gryczana z sosem pieczarkowym

Kasza gryczana z sosem pieczarkowym to prosty i sycący przepis, który świetnie nadaje się na obiad lub kolację. Kasza gryczana, z dodatkiem aromatycznego sosu z pieczarek, tworzy pożywne i smaczne danie, które zadowoli każde podniebienie. Szybki w przygotowaniu, ten zdrowy posiłek z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom kaszy oraz pieczarek.

Składniki

Przygotowanie

  1. Gotujemy kaszę gryczaną w wodzie, aż woda wyparuje.
  2. Podsmażamy cebulę na oliwie z oliwek przez 2 minuty.
  3. Dodajemy marchewkę i smażymy przez kolejne 2 minuty.
  4. Ostudzoną kaszę gryczaną łączymy z jajkami i miksujemy blenderem.
  5. Dodajemy smażone warzywa, sól, pieprz, suszony czosnek i dokładnie mieszamy.
  6. Formujemy klopsiki z masy i smażymy je na oliwie z oliwek z obu stron.
  7. W osobnej patelni smażymy cebulę, marchewkę, cukinię, pomidory, czosnek.
  8. Dodajemy sól, pieprz, mąkę, krem i gotujemy przez 7 minut.
  9. Całość blendujemy na sos.
  10. Podajemy klopsiki z sosem pieczarkowym i warzywami
  11. Dodatkowo wskazane jest informowanie o przekonaniach organicznych związanych z dieta oraz zachęcanie do subskrybowania kanału.
Kasza gryczana z sosem pieczarkowym

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Kasza gryczana z sosem pieczarkowym, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up