Jak zrobić truskawki w czekoladzie

Truskawki w czekoladzie to prosty i szybki deser, który zachwyci każdego miłośnika słodyczy. Do przygotowania tego przepisu potrzebujesz świeże truskawki oraz roztopioną czekoladę gorzką lub mleczną. Po umoczeniu truskawek w czekoladzie i ostudzeniu możesz podać je jako pyszną i efektowną przekąskę na imprezie lub romantyczną kolację. Smacznego!

Składniki

Przygotowanie

  1. Wybierz świeże truskawki upewnij się, że są one soczyste i doskonale dojrzałe.
  2. Umyj truskawki namocz je w wodzie z dodatkiem specjalnego detergentu lub octu przez około 5 minut, a następnie dokładnie spłucz letnią wodą
  3. Przygotuj czekoladę w tym przypadku autorka używa mieszanki łusek migdałowych i czekolady Ghirardelli w proporcji pół na pół
  4. Przygotuj stojak użyj piankowej podkładki, na której będziesz układać pokryte truskawki, aby zapobiec splaszczeniu dolnej części jagód.
  5. Zanurz truskawki w roztopionej czekoladzie przenieś truskawki do mikstury czekoladowej, odcedź nadmiar czekolady i ułóż na piankowej podkładce.
  6. Podwójne zanurzenie (opcjonalne) jeśli chcesz uzyskać gładką powierzchnię, zanurz truskawki po raz drugi w czekoladzie.
  7. Przygotuj biały czekoladą do polewania rozpuść białą czekoladę w mikrofalówce w ten sam sposób jak wcześniej.
  8. Dekoruj truskawki białą polewą wykorzystaj roztopioną białą czekoladę do udekorowania truskawek poprzez delikatne polewanie.
  9. Dodaj jadalny brokat na koniec, aby dodać blasku, posyp truskawki jadalnym brokatem.
  10. Pakuj truskawki umieść truskawki w ozdobnym pudełku, idealnie pasującym do ich wielkości.
  11. Dodaj dodatkowe ozdoby jeśli chcesz, możesz ozdobić pudełko mini papierowymi foremkami do babeczek i inny dodatkowy dekor.
Jak zrobić truskawki w czekoladzie

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Jak zrobić truskawki w czekoladzie, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up