Jak zrobić truskawki w czekoladzie
Truskawki w czekoladzie to prosty i szybki deser, który zachwyci każdego miłośnika słodyczy. Do przygotowania tego przepisu potrzebujesz świeże truskawki oraz roztopioną czekoladę gorzką lub mleczną. Po umoczeniu truskawek w czekoladzie i ostudzeniu możesz podać je jako pyszną i efektowną przekąskę na imprezie lub romantyczną kolację. Smacznego!
Składniki
Przygotowanie
- Wybierz świeże truskawki upewnij się, że są one soczyste i doskonale dojrzałe.
- Umyj truskawki namocz je w wodzie z dodatkiem specjalnego detergentu lub octu przez około 5 minut, a następnie dokładnie spłucz letnią wodą
- Przygotuj czekoladę w tym przypadku autorka używa mieszanki łusek migdałowych i czekolady Ghirardelli w proporcji pół na pół
- Przygotuj stojak użyj piankowej podkładki, na której będziesz układać pokryte truskawki, aby zapobiec splaszczeniu dolnej części jagód.
- Zanurz truskawki w roztopionej czekoladzie przenieś truskawki do mikstury czekoladowej, odcedź nadmiar czekolady i ułóż na piankowej podkładce.
- Podwójne zanurzenie (opcjonalne) jeśli chcesz uzyskać gładką powierzchnię, zanurz truskawki po raz drugi w czekoladzie.
- Przygotuj biały czekoladą do polewania rozpuść białą czekoladę w mikrofalówce w ten sam sposób jak wcześniej.
- Dekoruj truskawki białą polewą wykorzystaj roztopioną białą czekoladę do udekorowania truskawek poprzez delikatne polewanie.
- Dodaj jadalny brokat na koniec, aby dodać blasku, posyp truskawki jadalnym brokatem.
- Pakuj truskawki umieść truskawki w ozdobnym pudełku, idealnie pasującym do ich wielkości.
- Dodaj dodatkowe ozdoby jeśli chcesz, możesz ozdobić pudełko mini papierowymi foremkami do babeczek i inny dodatkowy dekor.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Jak zrobić truskawki w czekoladzie, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również