Gulasz z ciecierzycy z mięsem
Gulasz z ciecierzycy z mięsem to aromatyczne danie, które doskonale komponuje ze sobą bogaty smak ciecierzycy i delikatne mięso. Smażone cebule, czosnek i przyprawy nadają mu głęboki, intensywny smak. Ten sycący i pożywny gulasz doskonale sprawdzi się jako danie główne podane z kaszą, ryżem lub pieczywem.
Składniki
Przygotowanie
- Pokroić dwie, trzy sztuki cebuli oraz cztery ząbki czosnku.
- Rozgrzać 4 łyżki oliwy extra virgin w garnku na średnim ogniu.
- Dodać pokrojoną cebulę do garnka i smażyć, aż się zarumieni.
- Dodać czosnek, sól, paprykę, curry oraz pokrojony imbir do garnka
- Dodać trochę oliwy
- Wrzucić do garnka trzy sztuki pomidorów, 400g czerwonej soczewicy oraz zalać wszystko dwoma litrami wody.
- Gotować wszystko przez około 15 minut.
- Po 15 minutach dodać jedną szklankę mleka kokosowego i jedną łyżeczkę garam masala
- Zdjąć garnek z ognia.
- Udekorować zupę według własnych upodobań, np
- Gotowe! Smacznego!
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Gulasz z ciecierzycy z mięsem, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również