Gulasz z ciecierzycy z mięsem

Gulasz z ciecierzycy z mięsem to aromatyczne danie, które doskonale komponuje ze sobą bogaty smak ciecierzycy i delikatne mięso. Smażone cebule, czosnek i przyprawy nadają mu głęboki, intensywny smak. Ten sycący i pożywny gulasz doskonale sprawdzi się jako danie główne podane z kaszą, ryżem lub pieczywem.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokroić dwie, trzy sztuki cebuli oraz cztery ząbki czosnku.
  2. Rozgrzać 4 łyżki oliwy extra virgin w garnku na średnim ogniu.
  3. Dodać pokrojoną cebulę do garnka i smażyć, aż się zarumieni.
  4. Dodać czosnek, sól, paprykę, curry oraz pokrojony imbir do garnka
  5. Dodać trochę oliwy
  6. Wrzucić do garnka trzy sztuki pomidorów, 400g czerwonej soczewicy oraz zalać wszystko dwoma litrami wody.
  7. Gotować wszystko przez około 15 minut.
  8. Po 15 minutach dodać jedną szklankę mleka kokosowego i jedną łyżeczkę garam masala
  9. Zdjąć garnek z ognia.
  10. Udekorować zupę według własnych upodobań, np
  11. Gotowe! Smacznego!
Gulasz z ciecierzycy z mięsem

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Gulasz z ciecierzycy z mięsem, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up