Marynata do szaszłyków z karkówki

Marynata do szaszłyków z karkówki to prosta i aromatyczna mieszanka przypraw, która nadaje mięsu intensywny smak i sprawia, że jest soczyste i chrupiące po upieczeniu. Wystarczy wymieszać olej, sok z cytryny, czosnek, przyprawy i zioła, a następnie zamarynować kawałki karkówki przez kilka godzin lub najlepiej na całą noc. Efekt? Doskonałe szaszłyki, które zadowolą podniebienia nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Składniki

Przygotowanie

  1. Krok 1: Pokroić karkówkę na grube kostki.
  2. Krok 2: Przygotować warzywa i przyprawy.
  3. Krok 3: Przygotować marynatę:
  4. Krok 3.1: Pokroić 5 cebul na mniejsze części.
  5. Krok 3.2: Przepuścić cebulę przez maszynkę.
  6. Krok 3.3: Odcisnąć sok z cebuli i umieścić go w naczyniu.
  7. Krok 3.4: Dodać do soku 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, łyżeczkę płatków chili, łyżkę cukru i łyżkę soli.
  8. Krok 3.5: Wlać ocet spirytusowy do marynaty.
  9. Krok 3.6: Zalewać mięso marynatą, dokładnie wmieszaj i pozostaw na czas.
  10. Krok 4: Po marynowaniu posypać mięso czerwoną cebulą i natką pietruszki.
Marynata do szaszłyków z karkówki

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Marynata do szaszłyków z karkówki, możesz odwiedzić kategorię Przetwory.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up