Gruszki zapiekane z serem pleśniowym
Gruszki zapiekane z serem pleśniowym to pyszna i elegancka przekąska lub deser. Soczyste gruszki nadziane serem pleśniowym, skropione miodem i posypane orzechami tworzą połączenie słodko-słone, które rozgrzewa i zachwyca podniebienie. Prosty w wykonaniu, ten przepis z pewnością zachwyci Twoich gości swoim wyjątkowym smakiem i aromatem.
Składniki
Przygotowanie
- Obranie i pokrojenie gruszek na pół.
- Usunięcie gniazd nasienne z każdej połówki gruszki.
- Rozłożenie połówek gruszek na blasze do pieczenia.
- Posypanie gruszek serem pleśniowym.
- Posmarowanie lekko oliwą lub miodem (opcjonalnie).
- Pieczenie w piekarniku nagrzanym do określonej temperatury do momentu, aż ser się rozpuści i gruszki będą miękkie.
- Wyjęcie z piekarnika i podanie posypane listkami świeżej mięty (opcjonalnie).
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Gruszki zapiekane z serem pleśniowym, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również