Gruszki zapiekane z serem pleśniowym

Gruszki zapiekane z serem pleśniowym to pyszna i elegancka przekąska lub deser. Soczyste gruszki nadziane serem pleśniowym, skropione miodem i posypane orzechami tworzą połączenie słodko-słone, które rozgrzewa i zachwyca podniebienie. Prosty w wykonaniu, ten przepis z pewnością zachwyci Twoich gości swoim wyjątkowym smakiem i aromatem.

Składniki

Przygotowanie

  1. Obranie i pokrojenie gruszek na pół.
  2. Usunięcie gniazd nasienne z każdej połówki gruszki.
  3. Rozłożenie połówek gruszek na blasze do pieczenia.
  4. Posypanie gruszek serem pleśniowym.
  5. Posmarowanie lekko oliwą lub miodem (opcjonalnie).
  6. Pieczenie w piekarniku nagrzanym do określonej temperatury do momentu, aż ser się rozpuści i gruszki będą miękkie.
  7. Wyjęcie z piekarnika i podanie posypane listkami świeżej mięty (opcjonalnie).
Gruszki zapiekane z serem pleśniowym

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Gruszki zapiekane z serem pleśniowym, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up