Deser z borówkami i mascarpone
Deser z borówkami i mascarpone to pyszna i łatwa do przygotowania słodka przekąska. Delikatny krem mascarpone idealnie komponuje się z soczystymi borówkami, tworząc harmonijną mieszankę smaków. Ten deser doskonale sprawdzi się na letnie przyjęcia lub jako słodkie zakończenie obiadu.
Składniki
Przygotowanie
- W miseczce lub naczyniu rozpuścić gorzką czekoladę o zawartości kakao 74%.
- Dodać 200 ml chłodnej śmietanki 30% lub 36% i ubić mikserem około minuty.
- Dodać dwie czubate łyżki mascarpone (lub serek twarogowy / śmietankowy około 100 g) i miksować do połączenia składników.
- Dodawać masę do dwóch szklanek.
- Dodać owoce (np
- Deser jest gotowy do spożycia od razu lub można schłodzić w lodówce na później.
- Opcjonalnie, deser można schłodzić w zamrażalniku na 15-30 minut, aby uzyskać lodową wersję.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Deser z borówkami i mascarpone, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również