Deser z borówkami i mascarpone

Deser z borówkami i mascarpone to pyszna i łatwa do przygotowania słodka przekąska. Delikatny krem mascarpone idealnie komponuje się z soczystymi borówkami, tworząc harmonijną mieszankę smaków. Ten deser doskonale sprawdzi się na letnie przyjęcia lub jako słodkie zakończenie obiadu.

Składniki

Przygotowanie

  1. W miseczce lub naczyniu rozpuścić gorzką czekoladę o zawartości kakao 74%.
  2. Dodać 200 ml chłodnej śmietanki 30% lub 36% i ubić mikserem około minuty.
  3. Dodać dwie czubate łyżki mascarpone (lub serek twarogowy / śmietankowy około 100 g) i miksować do połączenia składników.
  4. Dodawać masę do dwóch szklanek.
  5. Dodać owoce (np
  6. Deser jest gotowy do spożycia od razu lub można schłodzić w lodówce na później.
  7. Opcjonalnie, deser można schłodzić w zamrażalniku na 15-30 minut, aby uzyskać lodową wersję.
Deser z borówkami i mascarpone

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Deser z borówkami i mascarpone, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up