Ciasto ze słonecznikiem z masą krówkową i bitą śmietaną

Ciasto ze słonecznikiem z masą krówkową i bitą śmietaną to pyszna kombinacja chrupiącego ciasta, słodkiego kremu krówkowego oraz lekkiej, bitej śmietany. To połączenie smaków sprawia, że ciasto ma wyjątkowy i bogaty smak, który z pewnością zachwyci wszystkich łasuchów. Idealne na każdą okazję, zarówno na przyjęcia, jak i domowe spotkania.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj składniki: mąkę, cukier, jajka, masło, słonecznik, mleko, masę krówkową, bitą śmietanę.
  2. Rozgrzej piekarnik do odpowiedniej temperatury.
  3. Posmaruj formę masłem i wysyp mąką.
  4. Zmiel słonecznik na drobne kawałki.
  5. W misce wymieszaj mąkę, cukier, jajka, masło i mielony słonecznik, aby uzyskać ciasto.
  6. Wlej ciasto do formy i wstaw do piekarnika.
  7. Piecz ciasto do momentu, aż stanie się złociste.
  8. Po upieczeniu wyjmij ciasto z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.
  9. Na ostudzone ciasto nałóż warstwę masy krówkowej.
  10. Ubij śmietanę do uzyskania sztywnej konsystencji i nałóż ją na wierzch ciasta.
  11. Dekoruj wierzch ciasta ze słonecznikiem i masą krówkową bitą śmietaną.
  12. Ciasto ze słonecznikiem i masą krówkową i bitą śmietaną jest gotowe do podania
Ciasto ze słonecznikiem z masą krówkową i bitą śmietaną

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Ciasto ze słonecznikiem z masą krówkową i bitą śmietaną, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up