Ciasto ze słonecznikiem z masą krówkową i bitą śmietaną
Ciasto ze słonecznikiem z masą krówkową i bitą śmietaną to pyszna kombinacja chrupiącego ciasta, słodkiego kremu krówkowego oraz lekkiej, bitej śmietany. To połączenie smaków sprawia, że ciasto ma wyjątkowy i bogaty smak, który z pewnością zachwyci wszystkich łasuchów. Idealne na każdą okazję, zarówno na przyjęcia, jak i domowe spotkania.
Składniki
Przygotowanie
- Przygotuj składniki: mąkę, cukier, jajka, masło, słonecznik, mleko, masę krówkową, bitą śmietanę.
- Rozgrzej piekarnik do odpowiedniej temperatury.
- Posmaruj formę masłem i wysyp mąką.
- Zmiel słonecznik na drobne kawałki.
- W misce wymieszaj mąkę, cukier, jajka, masło i mielony słonecznik, aby uzyskać ciasto.
- Wlej ciasto do formy i wstaw do piekarnika.
- Piecz ciasto do momentu, aż stanie się złociste.
- Po upieczeniu wyjmij ciasto z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.
- Na ostudzone ciasto nałóż warstwę masy krówkowej.
- Ubij śmietanę do uzyskania sztywnej konsystencji i nałóż ją na wierzch ciasta.
- Dekoruj wierzch ciasta ze słonecznikiem i masą krówkową bitą śmietaną.
- Ciasto ze słonecznikiem i masą krówkową i bitą śmietaną jest gotowe do podania
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Ciasto ze słonecznikiem z masą krówkową i bitą śmietaną, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również