Ciasto z pomidorów z puszki
Ciasto z pomidorów z puszki to szybki i prosty przepis na pyszne i soczyste ciasto. Wystarczy połączyć składniki, wylać masę do formy i piec. Doskonałe danie na szybki obiad lub kolację.
Składniki
Przygotowanie
- Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Fahrenheita (około 180 stopni Celsjusza).
- W misce ubij margarynę i cukier na kremową masę.
- Przesiej mąkę 4 razy, dodając do niej przyprawy: goździki, cynamon i gałkę muszkatołową.
- W osobnej misce połącz skondensowane pomidorowe zupę z sodą oczyszczoną.
- Na przemian dodawaj do masy kremowej zmiksowane składniki suchi oraz masę pomidorową.
- Przełóż ciasto do natłuszczonej i oprószonej mąką foremki na chleb.
- Piecz przez około 50 minut lub do momentu, gdy ciasto będzie gotowe (sprawdź po 40 minutach).
- Po upieczeniu, pozostaw ciasto do wystygnięcia.
- Na przygotowanie lukru, ubij ser topiony z mlekiem, a następnie stopniowo dodawaj cukier puder, aż uzyskasz gęstą konsystencję.
- Dodaj stopione białe czekolady, olejek waniliowy i sól do lukru.
- Polej lukrem wystudzone ciasto.
- Podaj i ciesz się ciastem z pomidorów z puszki!
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Ciasto z pomidorów z puszki, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również