Ciasto z pomidorów z puszki

Ciasto z pomidorów z puszki to szybki i prosty przepis na pyszne i soczyste ciasto. Wystarczy połączyć składniki, wylać masę do formy i piec. Doskonałe danie na szybki obiad lub kolację.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Fahrenheita (około 180 stopni Celsjusza).
  2. W misce ubij margarynę i cukier na kremową masę.
  3. Przesiej mąkę 4 razy, dodając do niej przyprawy: goździki, cynamon i gałkę muszkatołową.
  4. W osobnej misce połącz skondensowane pomidorowe zupę z sodą oczyszczoną.
  5. Na przemian dodawaj do masy kremowej zmiksowane składniki suchi oraz masę pomidorową.
  6. Przełóż ciasto do natłuszczonej i oprószonej mąką foremki na chleb.
  7. Piecz przez około 50 minut lub do momentu, gdy ciasto będzie gotowe (sprawdź po 40 minutach).
  8. Po upieczeniu, pozostaw ciasto do wystygnięcia.
  9. Na przygotowanie lukru, ubij ser topiony z mlekiem, a następnie stopniowo dodawaj cukier puder, aż uzyskasz gęstą konsystencję.
  10. Dodaj stopione białe czekolady, olejek waniliowy i sól do lukru.
  11. Polej lukrem wystudzone ciasto.
  12. Podaj i ciesz się ciastem z pomidorów z puszki!
Ciasto z pomidorów z puszki

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Ciasto z pomidorów z puszki, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up