Ciasto Palce Lizać wg Przepisów Ewy

Ciasto Palce Lizać wg Przepisów Ewy to pyszne i efektowne ciasto, które z pewnością zadowoli każde podniebienie. To połączenie delikatnego biszkoptu, kremu budyniowego i owoców sprawia, że jest doskonałą propozycją na każdą okazję. Przepis ten jest dosyć prosty w wykonaniu, ale efekt końcowy z pewnością zachwyci wszystkich smakoszy.

Składniki

Przygotowanie

  1. W garnku zagotuj wodę, wrzuć orzechy włoskie i gotuj przez 5 minut.
  2. Dodaj obrażone i pokrojone w kostkę buraki, gotuj aż będą miękkie.
  3. Dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, gotuj aż będą miękkie.
  4. W osobnej misce wymieszaj jajka, olej roślinny, mleko, musztardę, szczyptę soli, pieprz i sok cytrynowy.
  5. Dodaj filet śledziowy do miski z jajkami i pozostaw w lodówce na 2 godziny.
  6. Pokrój cebulę w cienkie piórka.
  7. Przełóż masę z ziemniaków, buraków i orzechów do formy o średnicy 18 cm.
  8. Wstaw formę do lodówki na 2 godziny.
  9. Po wyjęciu z lodówki udekoruj wierzch sałatką ze śledzi, posyp cebulą i podaj.
Ciasto Palce Lizać wg Przepisów Ewy

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Ciasto Palce Lizać wg Przepisów Ewy, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up