Ciasto krówka z mleka w proszku

Ciasto krówka z mleka w proszku to słodka i pyszna propozycja dla miłośników klasycznych smaków. Przygotowane z prostych składników, takich jak mleko w proszku, masło, cukier, mleko skondensowane i herbatniki, zachwyci nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Smakowite ciasto krówka doskonale sprawdzi się na przyjęciach czy jako deser na co dzień.

Składniki

Przygotowanie

  1. Wymierzyć 2 szklanki cukru i wsypać do garnka.
  2. Smarywać boki garnka wodą, aby uniknąć krystalizacji cukru.
  3. Podgrzewać cukier aż do momentu, gdy stanie się bursztynowy.
  4. Dodać 1/2 szklanki śmietany 30% oraz 3/4 kostki masła (ok
  5. Cały czas mieszając, doprowadzić do rozpuszczenia masła i śmietany.
  6. Gotować aż do całkowitego rozpuszczenia wszystkich składników.
  7. Przełożyć powstałą masę na deskę wyłożoną papierem do pieczenia.
  8. Odczekać, aż masa stężeje, a następnie pokroić ją na małe cukierki krówki.
  9. Cieszyć się domowymi cukierkami krówkami!
Ciasto krówka z mleka w proszku

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Ciasto krówka z mleka w proszku, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up