Ciasto krówka z mleka w proszku
Ciasto krówka z mleka w proszku to słodka i pyszna propozycja dla miłośników klasycznych smaków. Przygotowane z prostych składników, takich jak mleko w proszku, masło, cukier, mleko skondensowane i herbatniki, zachwyci nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Smakowite ciasto krówka doskonale sprawdzi się na przyjęciach czy jako deser na co dzień.
Składniki
Przygotowanie
- Wymierzyć 2 szklanki cukru i wsypać do garnka.
- Smarywać boki garnka wodą, aby uniknąć krystalizacji cukru.
- Podgrzewać cukier aż do momentu, gdy stanie się bursztynowy.
- Dodać 1/2 szklanki śmietany 30% oraz 3/4 kostki masła (ok
- Cały czas mieszając, doprowadzić do rozpuszczenia masła i śmietany.
- Gotować aż do całkowitego rozpuszczenia wszystkich składników.
- Przełożyć powstałą masę na deskę wyłożoną papierem do pieczenia.
- Odczekać, aż masa stężeje, a następnie pokroić ją na małe cukierki krówki.
- Cieszyć się domowymi cukierkami krówkami!
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Ciasto krówka z mleka w proszku, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również