Ciasto czekoladowe z jabłkami i budyniem
Ciasto czekoladowe z jabłkami i budyniem to połączenie pysznego czekoladowego ciasta z mieszanką soczystych jabłek i gęstego budyniu. Konsystencja ciasta jest mięciutka, a dodatek jabłek nadaje mu lekkości i świeżości. Idealne połączenie smaków słodkiego, kwaśnego i czekoladowego sprawia, że to ciasto z pewnością zasmakuje wszystkim łasuchom.
Składniki
Przygotowanie
- Wbijamy jajka do miski, dodajemy cukier, olej i mleko, dokładnie mieszamy.
- W innej misce mieszamy mąkę, kakao, proszek do pieczenia, cynamon i wanilię.
- Stopniowo dodajemy suche składniki do jajek, delikatnie mieszamy tylko do połączenia składników.
- Przekładamy ciasto do formy, w której wcześniej wyłożyliśmy papier do pieczenia
- Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut, aż ciasto będzie upieczone.
- Gotujemy budynie z mlekiem i masłem, a następnie wykładamy go na studzone ciasto.
- Na koniec przygotowujemy polewę czekoladową z gorącej śmietanki (lub mleka) i czekolady, którą wylewamy na ciasto
- Całość studzimy, kroimy i podajemy.
- Ostatecznie, polecam sprawdzenie dokładnego przepisu na stronie autora, gdzie można znaleźć więcej szczegółów dotyczących proporcji i techniki przygotowania ciasta czekoladowego z jabłkami i budyniem.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Ciasto czekoladowe z jabłkami i budyniem, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również