Ciasto czekoladowe z jabłkami i budyniem

Ciasto czekoladowe z jabłkami i budyniem to połączenie pysznego czekoladowego ciasta z mieszanką soczystych jabłek i gęstego budyniu. Konsystencja ciasta jest mięciutka, a dodatek jabłek nadaje mu lekkości i świeżości. Idealne połączenie smaków słodkiego, kwaśnego i czekoladowego sprawia, że to ciasto z pewnością zasmakuje wszystkim łasuchom.

Składniki

Przygotowanie

  1. Wbijamy jajka do miski, dodajemy cukier, olej i mleko, dokładnie mieszamy.
  2. W innej misce mieszamy mąkę, kakao, proszek do pieczenia, cynamon i wanilię.
  3. Stopniowo dodajemy suche składniki do jajek, delikatnie mieszamy tylko do połączenia składników.
  4. Przekładamy ciasto do formy, w której wcześniej wyłożyliśmy papier do pieczenia
  5. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut, aż ciasto będzie upieczone.
  6. Gotujemy budynie z mlekiem i masłem, a następnie wykładamy go na studzone ciasto.
  7. Na koniec przygotowujemy polewę czekoladową z gorącej śmietanki (lub mleka) i czekolady, którą wylewamy na ciasto
  8. Całość studzimy, kroimy i podajemy.
  9. Ostatecznie, polecam sprawdzenie dokładnego przepisu na stronie autora, gdzie można znaleźć więcej szczegółów dotyczących proporcji i techniki przygotowania ciasta czekoladowego z jabłkami i budyniem.
Ciasto czekoladowe z jabłkami i budyniem

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Ciasto czekoladowe z jabłkami i budyniem, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up