Ciasto bez kremu na imprezę

Ciasto bez kremu to doskonałe danie na imprezę, które zawsze zdobywa uznanie gości swoim prostym, a zarazem wyjątkowym smakiem. Przygotowane z delikatnego ciasta i aromatycznych dodatków, zachwyci zarówno miłośników słodkości, jak i tych, którzy unikają zbyt słodkich deserów. Sprawdza się idealnie jako słodka przekąska do kawy lub herbaty.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 175°C.
  2. Wymieszaj jajka z cukrem
  3. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli
  4. Wylej połowę ciasta do wysmarowanej masłem lub olejem tortownicy o średnicy 20 cm
  5. Dodaj dżem na wierzch, około 8 łyżeczek, a następnie użyj wykałaczki do delikatnego wymieszania dżemu z ciastem.
  6. Wlej resztę ciasta na dżem i ponownie rozprowadź równomiernie.
  7. Umieść tortownicę w piekarniku i piecz przez 30 minut.
  8. Po upieczeniu, wyjmij ciasto z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.
  9. Posyp ciasto cukrem pudrem przed podaniem.
  10. Gotowe proste i smaczne ciasto bez kremu z dżemem jest gotowe do podania na imprezę lub codzienne spożycie.
  11. Smacznego!
Ciasto bez kremu na imprezę

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Ciasto bez kremu na imprezę, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up