Ciasto bez kremu na imprezę
Ciasto bez kremu to doskonałe danie na imprezę, które zawsze zdobywa uznanie gości swoim prostym, a zarazem wyjątkowym smakiem. Przygotowane z delikatnego ciasta i aromatycznych dodatków, zachwyci zarówno miłośników słodkości, jak i tych, którzy unikają zbyt słodkich deserów. Sprawdza się idealnie jako słodka przekąska do kawy lub herbaty.
Składniki
Przygotowanie
- Rozgrzej piekarnik do 175°C.
- Wymieszaj jajka z cukrem
- Dodaj mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli
- Wylej połowę ciasta do wysmarowanej masłem lub olejem tortownicy o średnicy 20 cm
- Dodaj dżem na wierzch, około 8 łyżeczek, a następnie użyj wykałaczki do delikatnego wymieszania dżemu z ciastem.
- Wlej resztę ciasta na dżem i ponownie rozprowadź równomiernie.
- Umieść tortownicę w piekarniku i piecz przez 30 minut.
- Po upieczeniu, wyjmij ciasto z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.
- Posyp ciasto cukrem pudrem przed podaniem.
- Gotowe proste i smaczne ciasto bez kremu z dżemem jest gotowe do podania na imprezę lub codzienne spożycie.
- Smacznego!
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Ciasto bez kremu na imprezę, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również