Warzywa na patelnię po włosku

Warzywa na patelnię po włosku to szybki i pyszny sposób na przygotowanie kolorowego i pełnego smaku dania. Wystarczy podsmażyć na oliwie czosnek i cebulę, dodać ulubione warzywa jak paprykę, cukinię i pomidory, doprawić przyprawami i gotować aż warzywa będą miękkie. Danie idealne jako zdrowy obiad lub lekka kolacja.

Składniki

Przygotowanie

  1. W rondelku rozgrzej oliwę.
  2. Dodaj posiekany czosnek i cebulę pokrojoną w kostkę
  3. Dodaj posiekany seler nać, curry, paprykę słodką, estragon, sól oraz pieprz czarny
  4. Wlej gorącą wodę i ponownie wymieszaj.
  5. Dodaj warzywa mrożone (600g) i całość gotuj przez maksymalnie 20 minut.
  6. Na koniec dodaj pokruszony ser typu feta i lekko wymieszaj.
  7. Gotowe danie możesz podawać, życząc smacznego.
Warzywa na patelnię po włosku

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Warzywa na patelnię po włosku, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up