Warzywa na patelnię po włosku
Warzywa na patelnię po włosku to szybki i pyszny sposób na przygotowanie kolorowego i pełnego smaku dania. Wystarczy podsmażyć na oliwie czosnek i cebulę, dodać ulubione warzywa jak paprykę, cukinię i pomidory, doprawić przyprawami i gotować aż warzywa będą miękkie. Danie idealne jako zdrowy obiad lub lekka kolacja.
Składniki
Przygotowanie
- W rondelku rozgrzej oliwę.
- Dodaj posiekany czosnek i cebulę pokrojoną w kostkę
- Dodaj posiekany seler nać, curry, paprykę słodką, estragon, sól oraz pieprz czarny
- Wlej gorącą wodę i ponownie wymieszaj.
- Dodaj warzywa mrożone (600g) i całość gotuj przez maksymalnie 20 minut.
- Na koniec dodaj pokruszony ser typu feta i lekko wymieszaj.
- Gotowe danie możesz podawać, życząc smacznego.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Warzywa na patelnię po włosku, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również