Tarta z botwiny i fety

Tarta z botwiny i fety to pyszne i zdrowe danie, które zachwyca swoją prostotą i smakiem. Delikatne liście botwiny oraz kremowa fetą tworzą wyjątkowe połączenie smakowe, które doskonale komponuje się z chrupiącym ciastem. Ta tarta sprawdzi się zarówno jako danie na ciepło, jak i na zimno, idealna na lekką kolację lub przekąskę na przyjęciu.

Składniki

Przygotowanie

  1. W misie robota umieść mąkę pszeniczną, zimne masło pokrojone w kostkę, żółtko i śmietankę
  2. W międzyczasie przygotuj farsz: pokrój fetę w kostkę
  3. Wyjmij ciasto z lodówki, rozwałkuj je i wyłóż nim dno i boki formy do tarty
  4. Po podpieczeniu wyłóż na ciasto przygotowany farsz
  5. Wstaw tartę do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i piecz przez 20 minut, aż wierzch się zarumieni.
Tarta z botwiny i fety

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Tarta z botwiny i fety, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up