Surówka z pora i ogórka kiszonego

Surówka z pora i ogórka kiszonego to prosta i orzeźwiająca sałatka, która idealnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu lub grillowanego mięsa. Świeży por i kwaśny ogórek kiszony tworzą interesujące połączenie smakowe, a dodatek jogurtu naturalnego nadaje sałatce lekkości. Przyprawiona szczyptą soli i pieprzu, ta surówka z pewnością zaskoczy Twoje kubki smakowe!

Składniki

Przygotowanie

  1. Obranie i dokładne umycie pora.
  2. Posiekane białe i jasnozielone części pora umieścić w misce.
  3. Dodanie drobno posiekanego ogórka kiszonego do miski z porem.
  4. Dodanie majonezu do miski z porami i ogórkiem.
  5. Doprawienie surówki solą i pieprzem do smaku.
  6. Całość dokładnie wymieszać, aż składniki się połączą.
  7. Odstawienie surówki do lodówki na co najmniej 30 minut przed podaniem.
  8. Można udekorować posiekaną natką pietruszki przed podaniem.
Surówka z pora i ogórka kiszonego

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Surówka z pora i ogórka kiszonego, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up