Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i ogórka
Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i ogórka to lekka i orzeźwiająca sałatka, idealna na letnie dni. Posiada delikatny smak kapusty pekińskiej, słodycz kukurydzy oraz świeżość ogórka, co czyni ją doskonałym dodatkiem do różnorodnych dań głównych. Przygotowanie jest szybkie i proste, co sprawia, że jest to świetna opcja na szybki i zdrowy posiłek.
Składniki
Przygotowanie
- Pokroić kapustę pekińską i umieścić ją w misce.
- Dodać kukurydzę do kapusty.
- Pokroić pora na półplasterki.
- Zetrzeć marchewkę na tarce.
- Umieścić por na sicie i zalać wrzątkiem, a następnie odcisnąć z nadmiaru wody.
- Dodać por i marchewkę do miski z kapustą i kukurydzą.
- Doprawić surówkę solą i pieprzem.
- Dodać majonez oraz śmietanę i dokładnie wymieszać.
- Udekorować całość posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.
- Surówkę z kapusty pekińskiej, kukurydzy i pora jest gotowa do podania
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i ogórka, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.
Dodaj komentarz
Zalecamy również