Schab z piekarnika w sosie

Schab z piekarnika w sosie to danie, które zachwyca swoją soczystością i aromatycznym smakiem. Pieczony schab podany w pysznym sosie to doskonały wybór dla miłośników tradycyjnych i domowych smaków.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj schab bez kości, osolić i popieprzyć.
  2. Obsmaż schab na złoty kolor z obu stron na oleju w głębokiej patelni.
  3. Przełóż obsmażone mięso do rondla.
  4. Podsmaż dwie pokrojone cebule na złoty kolor.
  5. Zalej wszystko gorącym bulionem.
  6. Włóż rondo z mięsem i sosem do piekarnika nagrzanego do 180°C na 2 godziny.
  7. Po upieczeniu wyjmij mięso i przelej wywar do garnka.
  8. Dodaj do wywaru 3/4 szklanki wody, 2 łyżki mąki pszennej, sos sojowy, sól i pieprz.
  9. Wymieszaj i zagotuj sos do momentu zgęstnienia.
Schab z piekarnika w sosie

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Schab z piekarnika w sosie, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up