Sałatka ze szparagami i truskawkami
Sałatka ze szparagami i truskawkami to doskonałe połączenie świeżości i różnorodności smaków. Szparagi dodają delikatnego, lekko gorzkawego posmaku, który świetnie kontrastuje z słodyczą truskawek. Dodatek orzechów włoskich i sera feta sprawia, że sałatka staje się pełnoprawnym i sycącym daniem. Doskonała na letni obiad lub jako lekki posiłek.
Składniki
Przygotowanie
- Umyj i oczyść szparagi, usuwając zdrewniałe końcówki.
- Wrzuć szparagi do osolonego wrzątku i gotuj przez około 5-7 minut, aż staną się delikatne.
- Odstaw szparagi do ostygnięcia.
- Umyj truskawki, usuń szypułki i pokrój je na połówki lub ćwiartki.
- W misce wymieszaj pokrojone truskawki z szparagami.
- Dodaj ulubiony dressing do sałatki, np
- Delikatnie wymieszaj składniki sałatki.
- Posyp sałatkę ze świeżo zmielonym pieprzem i szczyptą soli.
- Sałatkę podawaj na talerzach, udekorowaną listkami świeżej bazylii lub mięty
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Sałatka ze szparagami i truskawkami, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.
Dodaj komentarz
Zalecamy również