Sałatka z kapusty pekińskiej i kurczaka z sosem czosnkowym
Sałatka z kapusty pekińskiej i kurczaka z sosem czosnkowym to idealny przepis na lekki i pożywny posiłek. Połączenie chrupiącej kapusty z delikatnym mięsem kurczaka, uzupełnione aromatycznym sosem czosnkowym, tworzy pyszną kompozycję smaków. To proste danie, które zaskoczy swoją świeżością i intensywnym smakiem.
Składniki
Przygotowanie
- Pokrojenie kurczaka na mniejsze kawałki i przyprawienie go ziołami prowansalskimi, pieprzem, słodką papryką, solą i odrobiną oleju.
- Pokrojenie kapusty pekińskiej na paski i ułożenie jej na dnie salaterki.
- Pokrojenie suszonych pomidorów i żółtej papryki w kostkę, dodanie ich do kapusty w salaterce.
- Pokrojenie ogórka na cztery części i dodanie go do salaterki.
- Usmażenie pokrojonego kurczaka na patelni.
- Przygotowanie sosu czosnkowego: wymieszanie jogurtu naturalnego, majonezu, pieprzu, soli i przeciśniętego czosnku.
- Pokrojenie cebuli czerwonej w piórka i drobną kostkę, dodanie jej do salaterki.
- Po usmażeniu kurczaka, dodanie go do salaterki i polanie wszystkich składników sosem czosnkowym.
- Pokruszenie sera feta i posypanie nim sałatki.
- Sałatkę można od razu spożyć lub schować do lodówki.
- Smacznego!
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Sałatka z kapusty pekińskiej i kurczaka z sosem czosnkowym, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.
Dodaj komentarz
Zalecamy również