Sałatka z kapusty pekińskiej i kurczaka z sosem czosnkowym

Sałatka z kapusty pekińskiej i kurczaka z sosem czosnkowym to idealny przepis na lekki i pożywny posiłek. Połączenie chrupiącej kapusty z delikatnym mięsem kurczaka, uzupełnione aromatycznym sosem czosnkowym, tworzy pyszną kompozycję smaków. To proste danie, które zaskoczy swoją świeżością i intensywnym smakiem.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokrojenie kurczaka na mniejsze kawałki i przyprawienie go ziołami prowansalskimi, pieprzem, słodką papryką, solą i odrobiną oleju.
  2. Pokrojenie kapusty pekińskiej na paski i ułożenie jej na dnie salaterki.
  3. Pokrojenie suszonych pomidorów i żółtej papryki w kostkę, dodanie ich do kapusty w salaterce.
  4. Pokrojenie ogórka na cztery części i dodanie go do salaterki.
  5. Usmażenie pokrojonego kurczaka na patelni.
  6. Przygotowanie sosu czosnkowego: wymieszanie jogurtu naturalnego, majonezu, pieprzu, soli i przeciśniętego czosnku.
  7. Pokrojenie cebuli czerwonej w piórka i drobną kostkę, dodanie jej do salaterki.
  8. Po usmażeniu kurczaka, dodanie go do salaterki i polanie wszystkich składników sosem czosnkowym.
  9. Pokruszenie sera feta i posypanie nim sałatki.
  10. Sałatkę można od razu spożyć lub schować do lodówki.
  11. Smacznego!
Sałatka z kapusty pekińskiej i kurczaka z sosem czosnkowym

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Sałatka z kapusty pekińskiej i kurczaka z sosem czosnkowym, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up