Sałatka z grzybami i papryką do słoików

Sałatka z grzybami i papryką do słoików to szybki i smaczny sposób na zdrowy posiłek na wynos. Wystarczy pokroić pieczarki i paprykę, dodać ulubione zioła i przyprawy, a następnie umieścić wszystkie składniki warstwami w słoikach. Taka sałatka świetnie się przechowuje i doskonale sprawdza się jako lekka przekąska w ciągu dnia.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ugotować orzechy włoskie przez 5 minut.
  2. Ugotować buraki do miękkości.
  3. Ugotować ziemniaki do miękkości.
  4. Ugotować jajka na twardo.
  5. Przygotować dressing: wymieszać olej roślinny, mleko, musztardę, szczyptę soli, pieprz i sok z cytryny.
  6. Pokroić filet śledziowy w drobną kostkę.
  7. Posiekać cebulę.
  8. Połączyć wszystkie składniki w słoikach: orzechy włoskie, buraki, ziemniaki, jajka, filet śledziowy, cebulę.
  9. Polać dressingiem.
  10. Wstawić do lodówki na 2 godziny, aby smaki się przegryzły.
Sałatka z grzybami i papryką do słoików

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Sałatka z grzybami i papryką do słoików, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up