Sałatka z czerwoną fasolą i makaronem
Sałatka z czerwoną fasolą i makaronem to pyszne i pożywne danie, które świetnie sprawdzi się jako lekki obiad lub kolacja. Połączenie chrupiącej czerwonej fasoli z delikatnym makaronem oraz świeżymi warzywami tworzy wyjątkowy smakowy zestaw. Sałatka świetnie komponuje się z sosem winegret lub jogurtowym dressingiem. Prosta w przygotowaniu, pełna białka i błonnika - idealna propozycja dla miłośników zdrowego jedzenia.
Składniki
Przygotowanie
- Ugotowanie 4 jajek na twardo, ich obranie i pokrojenie na mniejsze kawałki.
- Odsączenie czerwonej fasoli na sicie, lekkie wypłukanie i dodanie do miski z jajkami.
- Dodanie do miski puszki kukurydzy konserwowej.
- Dodanie do miski selera konserwowego, pokrojonego drobniej niż jest podawany w słoiczku.
- Dodanie soli oraz pieprzu do smaku.
- Dodanie 3 łyżek majonezu.
- Delikatne wymieszanie wszystkich składników.
- Sałatkę można podawać.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Sałatka z czerwoną fasolą i makaronem, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.
Dodaj komentarz
Zalecamy również