Sałatka z czerwoną fasolą i makaronem

Sałatka z czerwoną fasolą i makaronem to pyszne i pożywne danie, które świetnie sprawdzi się jako lekki obiad lub kolacja. Połączenie chrupiącej czerwonej fasoli z delikatnym makaronem oraz świeżymi warzywami tworzy wyjątkowy smakowy zestaw. Sałatka świetnie komponuje się z sosem winegret lub jogurtowym dressingiem. Prosta w przygotowaniu, pełna białka i błonnika - idealna propozycja dla miłośników zdrowego jedzenia.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ugotowanie 4 jajek na twardo, ich obranie i pokrojenie na mniejsze kawałki.
  2. Odsączenie czerwonej fasoli na sicie, lekkie wypłukanie i dodanie do miski z jajkami.
  3. Dodanie do miski puszki kukurydzy konserwowej.
  4. Dodanie do miski selera konserwowego, pokrojonego drobniej niż jest podawany w słoiczku.
  5. Dodanie soli oraz pieprzu do smaku.
  6. Dodanie 3 łyżek majonezu.
  7. Delikatne wymieszanie wszystkich składników.
  8. Sałatkę można podawać.
Sałatka z czerwoną fasolą i makaronem

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Sałatka z czerwoną fasolą i makaronem, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up