Sałatka z cieciorką i jajkiem

Sałatka z cieciorką i jajkiem to prosta i sycąca potrawa, którą można przygotować w krótkim czasie. Cieciorka dodaje do niej chrupkości i białka, natomiast jajka wzbogacają smak i proteinę. Sałatka doskonale sprawdzi się jako lekki posiłek lub zdrowa przekąska.

Składniki

Przygotowanie

  1. W misce umieść odsączoną cieciorkę z puszki.
  2. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę oraz posiekany kawałek papryki.
  3. Następnie dodaj ugotowane jajka starte na tarce.
  4. Wymieszaj wszystkie składniki.
  5. Dodaj majonez lub jogurt naturalny jako dressing do sałatki.
  6. Dopraw solą, pieprzem i innymi przyprawami według własnego gustu.
  7. Ponownie wymieszaj sałatkę, aby składniki dokładnie się połączyły.
  8. Sałatkę z cieciorką i jajkiem można podawać od razu lub schłodzić w lodówce przed podaniem.
Sałatka z cieciorką i jajkiem

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Sałatka z cieciorką i jajkiem, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up