Sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi i ogórkiem

Sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi i ogórkiem to pyszne i pożywne danie, które idealnie sprawdzi się na letnie grillowanie lub jako lekki lunch. Kombinacja kwaśnych śledzi, aromatycznych pieczarek i świeżego ogórka tworzy wyjątkowy smak, który zaskoczy Twoje kubki smakowe. Dodatek jogurtu, majonezu i przypraw sprawia, że sałatka jest wyjątkowo kremowa i apetyczna. Gotowa w kilka chwil, doskonale sprawdzi się jako danie na różne okazje.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ugotować 4 jajka na półmiękko, następnie rozgnieść je widelcem.
  2. Wymoczyć i pokroić 4 płaty śledziowe na drobne kawałki.
  3. Pokroić 4 małe cebulki.
  4. Pokroić 4 ogórki konserwowe lub kiszone.
  5. Ugotować i obrać 4 niewielkie ziemniaki.
  6. Posiekać drobno pęczek koperku.
  7. W dużej misce połączyć jajka, cebulkę, ogórki, ziemniaki, śledzie.
  8. Dodać 4 łyżki majonezu, 1 łyżeczkę musztardy, sól i świeżo zmielony czarny pieprz.
  9. Delikatnie wymieszać wszystkie składniki.
  10. Posypać sałatkę posiekanym koperkiem.
  11. Wymieszać jeszcze raz.
  12. Sałatkę śledziową 4 x 4 podać na stół
Sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi i ogórkiem

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi i ogórkiem, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up