Ryba w sosie słodko kwaśnym z brzoskwiniami

Ryba w sosie słodko kwaśnym z brzoskwiniami to danie, które zachwyca połączeniem delikatnego smaku ryby z intensywnym sosem o słodko-kwaśnej nucie i lekkim akcentem owocowym. Brzoskwinie dodają potrawie świeżości i słodyczy, tworząc aromatyczną kompozycję idealną na letni obiad. Ten przepis z pewnością zaskoczy Twoich gości swoim nietuzinkowym smakiem i wyglądem.

Składniki

Przygotowanie

  1. Obranie i pokrojenie świeżych brzoskwiń na mniejsze kawałki.
  2. W rondlu rozgrzewamy olej, dodajemy posiekany czosnek i podsmażamy.
  3. Dodajemy pokrojoną cebulę i smażymy, aż zmięknie.
  4. Dodajemy brzoskwinie i smażymy, aż zmiękną.
  5. Następnie dodajemy ocet ryżowy, cukier, sos sojowy i koncentrat pomidorowy.
  6. Mieszamy wszystkie składniki i gotujemy sos na wolnym ogniu, aż zgęstnieje i połączą się smaki.
  7. W osobnej patelni smażymy filety rybne (np
  8. Rybę polewamy przygotowanym sosem słodko-kwaśnym z brzoskwiniami
  9. Podajemy rybę posypaną posiekanym koperkiem lub natką pietruszki jako dekorację
  10. Danie można podać z ryżem lub warzywami duszonymi jako dodatkiem.
Ryba w sosie słodko kwaśnym z brzoskwiniami

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Ryba w sosie słodko kwaśnym z brzoskwiniami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up