Ryba w sosie słodko kwaśnym z brzoskwiniami
Ryba w sosie słodko kwaśnym z brzoskwiniami to danie, które zachwyca połączeniem delikatnego smaku ryby z intensywnym sosem o słodko-kwaśnej nucie i lekkim akcentem owocowym. Brzoskwinie dodają potrawie świeżości i słodyczy, tworząc aromatyczną kompozycję idealną na letni obiad. Ten przepis z pewnością zaskoczy Twoich gości swoim nietuzinkowym smakiem i wyglądem.
Składniki
Przygotowanie
- Obranie i pokrojenie świeżych brzoskwiń na mniejsze kawałki.
- W rondlu rozgrzewamy olej, dodajemy posiekany czosnek i podsmażamy.
- Dodajemy pokrojoną cebulę i smażymy, aż zmięknie.
- Dodajemy brzoskwinie i smażymy, aż zmiękną.
- Następnie dodajemy ocet ryżowy, cukier, sos sojowy i koncentrat pomidorowy.
- Mieszamy wszystkie składniki i gotujemy sos na wolnym ogniu, aż zgęstnieje i połączą się smaki.
- W osobnej patelni smażymy filety rybne (np
- Rybę polewamy przygotowanym sosem słodko-kwaśnym z brzoskwiniami
- Podajemy rybę posypaną posiekanym koperkiem lub natką pietruszki jako dekorację
- Danie można podać z ryżem lub warzywami duszonymi jako dodatkiem.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Ryba w sosie słodko kwaśnym z brzoskwiniami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również