Roladki schabowe z boczkiem i ogórkiem w sosie

Roladki schabowe z boczkiem i ogórkiem w sosie to pyszne danie przygotowane z mięsa wieprzowego. Idealnie nadają się na obiad lub kolację dla całej rodziny. Mięso jest soczyste i aromatyczne, a dodatek chrupiącego boczku i świeżego ogórka sprawia, że danie to jest wyjątkowo smaczne i zaspokoi nawet najbardziej wybredne podniebienia. Sos dodaje całości połączenia bogactwa smaków i aromatów, tworząc prawdziwą uczty dla zmysłów.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozbić plastry schabu za pomocą tłuczka do mięsa.
  2. Na każdy plasterek schabu położyć plasterek boczku i plaster ogórka konserwowego.
  3. Zwinąć schab wraz z nadzieniem w roladki i zabezpieczyć wykałaczkami.
  4. Podsmażyć roladki na rozgrzanej patelni z obu stron, aż będą rumiane.
  5. Dolać sos do patelni z roladkami i dusić całość, aż mięso będzie miękkie i soczyste.
  6. Podawać roladki schabowe z boczkiem i ogórkiem w sosie na gorąco
Roladki schabowe z boczkiem i ogórkiem w sosie

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Roladki schabowe z boczkiem i ogórkiem w sosie, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up