Rolada z mięsa mielonego z pieczarkami i serem

Rolada z mięsa mielonego z pieczarkami i serem to pyszne danie, które zaskoczy wszystkich smakoszy. Mięso mielone miesza się z pokrojonymi pieczarkami i serem, a następnie zawija w roladę. Potem doprawia się i piecze w piekarniku. Efekt końcowy to soczysta, aromatyczna i po prostu pyszna rolada, która z pewnością zagości na naszych stołach.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 180°C.
  2. Pokrój pieczarki, marchewkę, pieczarki konserwowe, buraka i ogórka w drobną kostkę.
  3. W misce wymieszaj mięso mielone, jajka, bułkę tartą, sól, pieprz czarny, starty ser, śmietanę serową, pieczarki, marchewkę i pieczarki konserwowe.
  4. Ułóż masę mięsną na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, formując prostokąt.
  5. Na masę mięsną ułoż jajka na twardo w rzędzie.
  6. Zawinę roladę z mięsa mielonego i jajek, formując roladę.
  7. Wstaw roladę do piekarnika i piecz przez 45 minut.
  8. W międzyczasie przygotuj sos: w miseczce wymieszaj sok z cytryny, sól, sos sojowy, czosnek i goździki.
  9. Po upieczeniu rolady, wyjmij ją z piekarnika i pokrój na plastry
Rolada z mięsa mielonego z pieczarkami i serem

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Rolada z mięsa mielonego z pieczarkami i serem, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up