Rolada szpinakowa z suszonymi pomidorami

Rolada szpinakowa z suszonymi pomidorami to wyjątkowo aromatyczne danie, które zachwyca nie tylko smakiem, ale także wyglądem. Połączenie delikatnego szpinaku z intensywnym smakiem suszonych pomidorów tworzy niezwykłe połączenie, które z pewnością zaskoczy i zachwyci wszystkich domowników i gości. Prosta w wykonaniu, ta rolada to doskonała propozycja na obiad lub przekąskę na imprezie.

Składniki

Przygotowanie

  1. Dusimy szpinak na patelni z dodatkiem soli, pieprzu i 2 ząbków czosnku przez kilka minut, a następnie odstawiamy do wystudzenia.
  2. Do wystudzonego szpinaku dodajemy żółtka, 2 łyżki mąki i wszystko miksujemy.
  3. Oddzielnie ubijamy białka jajek, a następnie delikatnie mieszamy je ze szpinakiem.
  4. Przenosimy masę na papier do pieczenia, wcześniej posmarowany masłem lub olejem, i pieczemy w temperaturze 175 stopni przez 15 minut.
  5. Po upieczeniu rolady, kroimy łososia i suszone pomidory w paski.
  6. Na wystudzoną roladę nakładamy serek mascarpone, a następnie układamy łososia i pomidory.
  7. Zwijamy roladę i owijamy ją folią aluminiową.
  8. Umieszczamy roladę w lodówce na minimum 30 minut przed podaniem.
Rolada szpinakowa z suszonymi pomidorami

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Rolada szpinakowa z suszonymi pomidorami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up