Rolada szpinakowa z suszonymi pomidorami

Rolada szpinakowa z suszonymi pomidorami to wyjątkowo aromatyczne danie, które zachwyca nie tylko smakiem, ale także wyglądem. Połączenie delikatnego szpinaku z intensywnym smakiem suszonych pomidorów tworzy niezwykłe połączenie, które z pewnością zaskoczy i zachwyci wszystkich domowników i gości. Prosta w wykonaniu, ta rolada to doskonała propozycja na obiad lub przekąskę na imprezie.
Składniki
Przygotowanie
- Dusimy szpinak na patelni z dodatkiem soli, pieprzu i 2 ząbków czosnku przez kilka minut, a następnie odstawiamy do wystudzenia.
- Do wystudzonego szpinaku dodajemy żółtka, 2 łyżki mąki i wszystko miksujemy.
- Oddzielnie ubijamy białka jajek, a następnie delikatnie mieszamy je ze szpinakiem.
- Przenosimy masę na papier do pieczenia, wcześniej posmarowany masłem lub olejem, i pieczemy w temperaturze 175 stopni przez 15 minut.
- Po upieczeniu rolady, kroimy łososia i suszone pomidory w paski.
- Na wystudzoną roladę nakładamy serek mascarpone, a następnie układamy łososia i pomidory.
- Zwijamy roladę i owijamy ją folią aluminiową.
- Umieszczamy roladę w lodówce na minimum 30 minut przed podaniem.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Rolada szpinakowa z suszonymi pomidorami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również