Przepis na Żeberka w Sosie Własnym Magdy Gessler
Przepis na żeberka w sosie własnym Magdy Gessler to kulinarne arcydzieło, które zachwyca smakiem i aromatem. Miękkie, soczyste żeberka duszone w wyrazistym sosie z dodatkiem aromatycznych przypraw rozpływają się w ustach, rzucając wyzwanie nawet najbardziej wymagającym podniebieniom. To danie, które z pewnością zaskoczy i oczaruje wszystkich miłośników kuchni.
Składniki
Przygotowanie
- Oczyść żeberka z błon.
- Pokrój żeberka na kawałki.
- Oprósz żeberka solą, świeżo zmielonym czarnym pieprzem, czerwoną papryką i mąką pszenną.
- Obsmaż żeberka na rozgrzanym smalcu na patelni, aż do zrumienienia z obu stron.
- Zdejmij z patelni zrumienione żeberka i dodaj pokrojoną cebulę
- Dodaj posiekany czosnek, podsmaż razem z cebulą.
- Dodaj koncentrat pomidorowy, musztardę i mąkę
- Zalej wszystko bulionem warzywnym lub drobiowym, dodaj sos sojowy, ziele angielskie, świeżo zmielony czarny pieprz i liście laurowe.
- Dusić przez godzinę na małym ogniu pod przykryciem.
- Przed podaniem posyp majerankiem.
- Podanie:
- Można podać żeberka z ziemniakami, kaszą, ryżem lub innymi ulubionymi dodatkami.
- Podawaj z ogórkiem kiszonym i ziemniaczkami.
- Gotowe! Smacznego!
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Przepis na Żeberka w Sosie Własnym Magdy Gessler, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również